Bugun...



ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI BEDRİ YALÇIN: "BU ASGARİ ÜCRET, GEÇİMİ DE HAYALLERİ DE KARŞILAMIYOR!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, hükümetin 2025 yılı için belirlediği net 22.104 TL asgari ücretin, halkın gerçek ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak olduğunu açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 24-12-2024 23:15

ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI BEDRİ YALÇIN:

"ASGARİ ÜCRET ARTIYOR GİBİ GÖSTERİLİYOR AMA ALIM GÜCÜ YERLE BİR OLDU"

Yalçın, yapılan zammın alım gücü düşen vatandaş için hiçbir anlam ifade etmediğini vurgulayarak, "Bu maaşlarla ne borç kapanır, ne de yoksulluk. İnsanlar artık günü kurtarmaktan, hayata tutunmaya çalışıyor" dedi.

"BÜYÜME DEDİKLERİ, SADECE KÂĞIT ÜZERİNDE"

Bedri Yalçın, hükümetin "büyüme ve refah" söyleminin halkın yaşamına yansıyan bir karşılığının olmadığını ifade ederek şu sözleri kullandı:  
"Ekonomik verileri ekranda büyütenler, halkın cebine gireni her geçen gün küçültüyor. Türkiye’de alım gücü öyle düşmüş ki açıklanan bu asgari ücretle bırakın bir aileyi, bir bireyin dahi hayatta kalmasını sağlamak zor. Tablo bunu gösteriyor: Büyüyen ekonomi değil, halkın borçlarıdır. Zengin daha zenginleşirken, halkın yükü daha da ağırlaşıyor."

"İNSANLAR TEMEL İHTİYAÇLARINI BİLE KARŞILAYAMIYOR"

Yalçın, artan fiyatlar ve hayat pahalılığına karşı halkın ezildiğini, maaş artışlarının enflasyon karşısında eridiğini vurguladı:  
"Market raflarındaki bir temel ürünün fiyatını bile tutturamayan bir ücret artışıyla kim, nasıl geçinecek? Elektrik, doğal gaz, kira, gıda… Hepsine gelen zamlar, açıklanan asgari ücreti daha ilk günden buhar ediyor. İnsanlar artık ekmeği sayarak alıyor, market arabalarını yarı dolu bırakıyor; bu yaşanan gerçeği görmezden gelemezsiniz."

"ÜRETİME VE İSTİHDAMA ÖNCELİK VERİLMELİ"

Yalçın, sadece maaş artışıyla değil, üretime ve istihdama dayalı güçlü bir ekonomik modelle çözüm üretilebileceğini ifade etti. "Bu ülkenin potansiyeli büyük. Eğer adil ve üretimi destekleyen bir sisteme geçilirse, vatandaş alın terinin karşılığını alabilir. Ama ithalata bağımlı bir ekonomide, kâğıt üzerindeki zamlarla halkı refaha ulaştırmanız mümkün değil. Üreten kazanacak, çalışan emeğinin hakkıyla yaşayacak bir sistem inşa etmeliyiz!" dedi.

"GENÇLER NE OKUYABİLİYOR NE ÇALIŞABİLİYOR"

Genç nüfusun ekonomik tablodan en çok etkilenen kesim olduğunu dile getiren Yalçın, işsizlik ve fırsat eşitsizliğine dikkat çekti:  
"Bu ülkede gençler ya iş bulamıyor ya da aldıkları maaş insanca bir yaşam sürmelerine yetmiyor. Üniversite mezunu gençler, birkaç asgari ücret dahi kazansa bir gelecek kuramayacaklarını biliyor. Gençleri böyle bir ekonomik çaresizliğe mahkûm ederseniz, onların hayallerini ve ülkelerine olan inançlarını da elinden alırsınız."

"HALK ÜZERİNDEKİ VERGİ YÜKÜ KALDIRILMADAN ÇÖZÜM YOK"

Bedri Yalçın, ağır vergi politikalarının asgari ücretin alım gücüne büyük darbe vurduğunu ifade ederek şunları söyledi:  
"Bu ülkede halkın kazancı daha cebine girmeden ağır vergilerle kemiriliyor. Maaş artışıyla sevinen bir vatandaş, birkaç gün sonra her faturasında, her market alışverişinde gerçeğin yüzüne çarptığını görüyor. Bu sistem ne halktan yana ne de adil. Vergileri düzenlemeden ve halka nefes aldıracak politikalar üretmeden bu düzenden çıkış mümkün değil."

"EŞİT VE ADİL BİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Bedri Yalçın, partisinin bu düzene karşı durmak için mücadele ettiğini belirterek, kararlılık mesajı verdi: "Bizim hedefimiz, kasabasında, köyünde, kentinde yaşayan her vatandaşın insanca yaşadığı, umutsuzluğa düşmediği bir Türkiye kurmaktır. Bu düzen, halkı borçla, zamla ve çaresizlikle yönetmeye devam edemez! Günü dolduran politikalara karşı, geleceği kuran çözümler üreteceğiz. Emeğin ve adaletin olduğu bir Türkiye mümkün."




Kaynak: 22haber.com.tr




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Edirne Belediyesi'nin Çalışmalarını Beğeniyor-musunuz?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI