![]() |
Tweet |
“Karabük’te her sokakta bir dükkan kapanıyor”
Yerelde işsizlik ve ekonomik küçülmenin arttığına dikkat çeken Yavuz, “Karabük’te büyük firmalar işçi çıkarmaya başladı. Esnaf kredi borcunu ödeyemiyor, kiralar fahiş oranlarda arttı, çalışan sayısı azalıyor. Karabük artık üretmeyen, tüketemeyen bir şehir haline geldi” dedi.
“Geçmişin sosyal dokusu da yok oldu”
Sadece ekonomik değil, sosyal yaşamda da büyük bir çöküş yaşandığını ifade eden Başkan Ali Yavuz, “Eskiden Karabük’te işçi kulüpleri, sinemalar, tiyatrolar, barlar, sosyal hayatın içinde aktif mekanlar vardı. Türkiye’nin ikinci büyük sineması Karabük’teydi. Şimdi sadece geçmişi konuşuyoruz çünkü hiçbir siyasi irade bu değerleri yaşatmayı başaramadı” sözleriyle yönetime eleştiride bulundu.
“Sendikacılık mı, parti kadrosu mu?”
Asgari ücret tartışmalarına da değinen Yavuz, bazı sendika yöneticilerinin aynı zamanda iktidar partisinin yönetim kadrolarında olmasını eleştirerek şunları söyledi: “Sendikalar, işçinin hakkını savunmak için vardır. Ama bugün AKP'nin il yönetiminde olan kişiler, sendika başkanı olarak sahada yer alıyor. Hükümetin verdiği yüzde 30 zammı yetersiz bulan sendikalar, dönüp kendi partilerinin kararına sessiz kalıyor. Bu çelişkiyi halk da görüyor.”
“Halk adalet istiyor, samimiyet bekliyor”
CHP’li Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz Karabük’te siyaset yaparken samimiyeti ve halkın taleplerini esas alıyoruz. Ekonomi çökmüş, eğitim yerle bir olmuş, sosyal adalet zedelenmiş. Vatandaş artık göz boyayan projeler değil, gerçek çözümler istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz Karabük’te üretimin, adaletin, sosyal yaşamın yeniden ayağa kalkması için mücadele veriyoruz.”